Homestead Journal | Week 39

Dat wat je aandacht geeft, groeit, zo luidt het mantra en daarom deel ik mijn homestead skills, oefeningen, ervaringen en dagelijks wel en wee in een weekoverzicht.

Lees Homestead Journal | Week 38

Zondag

Met de koffers en tassen om ons heen ontbijten we voor het eerst sinds ruim twee weken weer in onze eigen eetkamer. ’s Middags gaat de man Ajax-Feyenoord kijken bij een vriend, heel gezellig, maar qua voetbal – of eigenlijk alles erom heen – nogal een deceptie is. Ik blijf thuis met de kleine, de wasmachine draait overuren en ga naar een mini marktje in het park vlakbij. Daar beleeft kleine J. zijn eerste springkussen-avontuur. Later ruimen we de tassen verder uit en werk ik de tuin nog klein beetje bij, het is goed te zien dat ‘ie ruim twee weken geen aandacht heeft gehad. ’s Avonds heb ik een overleg van mijn vrijwilligerswerk.

Maandag

Mijn eerste werkdag na de vakantie begin ik thuis, wel zo rustig, denk ik. In de ochtend is dat nog zo, maar ’s middags staan er alweer back to back meetings gepland van de lunch tot een uur of vier. Oef… en dan moet ik nog al mijn mailtjes en taken afhandelen ook. Klokslag vijf uur vind ik het wel welletjes, morgen weer een dag. We eten Mexicaans met tomaten uit eigen tuin en ’s avonds maak ik een macaronischotel voor morgen.

Dinsdag

Als ik na 2,5 week weer op kantoor binnenstap is er niet zoveel veranderd, behalve dat één scherm het niet doet en er maar liefst vier nieuwe collega’s begonnen zijn. Mijn ouders passen thuis op en aan het einde van de dag eten we gezellig met elkaar de macaronischotel. ’s Avonds probeer ik zelf yoghurt te maken, maar dat mislukt. Ik weet niet goed wat er verkeerd is gegaan, want de vorige keer lukte het prima en deed ik het niet anders…

Woensdag

Ook deze dag werk ik op kantoor. Het is een drukke, volle dag met een belangrijke presentatie. ’s Avonds ben ik helemaal gesloopt, heb ik hoofdpijn en ben ik misselijk en heb ik geen zin in de curry die manlief heeft gemaakt. Iets met te hard van stapel. Dan maar wat boterhammen en vroeg naar bed.

Donderdag

Ik werk thuis en heb een rustiger dagje met zes afspraken, waarvan de meeste een stuk korter duren dan de geplande tijd (win!). Het komt me prima uit en ik probeer die ‘extra’ tijd ook wat rustiger aan te doen, maar de dag neemt een rare wending met de gewapende man die rondloopt in Rotterdam-west, niet heel ver van ons huis. Iets na vijven haal ik de kleine op van de opvang en spelen we samen in de tuin. Het is bizar warm voor de tijd van het jaar. Als het bijna bedtijd voor de uk is, komen onze bestelde pizza en pasta van de fantastische lokale Italiaan (date night). We kijken de persconferentie over de schutter en schakelen daarna over op Netflix. Wat een vreemde dag voor date night en wat verdrietig van de slachtoffers.

Vrijdag

Mijn vrije weekdag is daar en oef, daar keek ik naar uit. Ik weet dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en dan ook meteen weer 100% gas erop gooi als ik terug ben van vakantie, maar slim is dat niet… In de ochtend moet ik met J. naar een afspraak, na zijn middagdutje spelen we in de tuin, oogst ik deze pompoen, gaan we naar de bieb en halen we onze bestelling met lokaal lekkers. Omdat manlief met een vriend uit eten is, eet ik een restje avondeten op de bank als ik de kleine naar bed heb gebracht. Dat is het plan, in ieder geval, maar hij wil absoluut niet slapen. Na lange tijd valt ie uiteindelijk op mijn borst in de schommelstoel in slaap. Maar dan is mijn eten inmiddels koud en kan ik bijna zelf naar bed…

Zaterdag

Ik krijg ontbijt op bed! En daarna doezelen we nog even verder. Pas tegen tienen ben ik aangekleed, het lijkt wel vakantie 😉 Na de lunch – met overheerlijk puur brood van Jordy’s Bakery – gaat de kleine man voor een dutje en val ik zelf op de bank in slaap! Dat gebeurt me eigenlijk nooit. Na het dutje eten we samen fruit en vertrek ik met wandelwagen en de tram naar het tuincentrum. Ons geveltuintje is aan een make-over toe, de zomerbloeiers zijn verdord en bruin. Samen met de kleine maak ik het tuintje daarna onkruidvrij en planten we de nieuwe plantjes. Twee chrysanten in oranje-bruin, blauw gras en wat winterheide. Het ziet er meteen weer gezelliger uit!

Tot volgende week!

Ps. Doe je al mee met de herfst winactie? Win een herfstpakket!

3 reacties op “Homestead Journal | Week 39”

  1. Mooi, die chrysant! En vier nieuwe collega’s? Dat vind ik echt veel. Succes met je nieuwe werkweek. Hopelijk zit je er snel weer helemaal in, zodat het wat minder intensief is voor je.

    Like

  2. Wow, ineens vier nieuwe collega’s erbij! Dat vind ik toch een grote verandering, haha. Leuk dat jullie samen het tuintje hebben aangepakt. Ging dat goed met de kleine? 🙂
    Veel plezier in de nieuwe week!

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.