Homestead Journal | Week 42

Dat wat je aandacht geeft, groeit, zo luidt het mantra en daarom deel ik mijn homestead skills, oefeningen, ervaringen en dagelijks wel en wee in een weekoverzicht.

Lees Homestead Journal | Week 41

Zondag

De zaterdag was vol en druk – en de zondag is dat gelukkig een stuk minder. Na het ontbijt speelt manlief met de kleine en als hij voor een dutje gaat, maak ik mijn wekelijkse Homestead Journal-post af. In de middag verwerk ik negen chilipepers die ik de vrijdag ervoor oogstte tot sweet chilisaus (recept volgt snel!) en ’s avonds eten we nasi met vega saté, waarna ik het restje gekookte rijst omtover tot rijstepap, als avondsnack.

Maandag

Een niet heel spannende dag, al ben ik wel gespannen omdat er een aantal grote en belangrijke leveringen voor m’n werk aankomen – en ik de verantwoordelijke ben voor de hele operatie. ’s Avonds kijken we voetbal.

Dinsdag

Al vroeg uit de veren vandaag en hurry-up naar kantoor, want hopelijk worden vandaag alle leveringen bezorgd. Het gaat niet helemaal vlekkeloos (één pallet is te groot voor de lift en de andere te zwaar), maar uiteindelijk staat tegen vijven alles op z’n plek voor de installatie morgen. Ik voel een hoofdpijn opkomen, maar ben enorm blij dat alles er is! Het is trouwens voor het eerst echt flink koud vandaag – ik ben blij dat de winterjassen weer beneden zijn!

Woensdag

De belangrijkste en tegelijk meest intense dag van de afgelopen week. Samen met het team maken we een 500-tal belangrijke producten klaar om opgehaald en verzonden te worden en dat is echt een hele operatie. Maar het gaat eigenlijk sneller dan verwacht en op wat kleine ‘hikjes’ na (te weinig verpakkingsdozen) komt alles op z’n pootjes terecht. Rond vier uur genieten we van een schaal zeer verdiende bitterballen. ’s Avonds ben ik he-le-maal gesloopt, maar dankbaar en voldaan.

Donderdag

Wederom ben ik op kantoor, terwijl ik normaliter graag thuiswerk op donderdag. Manlief brengt de kleine naar de opvang en ik ben dan al aan het werk. Vandaag staat deel 2 van de operatie op het programma. Dit loopt helaas wat minder gesmeerd dan gedacht en ik moet collega’s inschakelen om het op vrijdag (mijn vrije dag) op te lossen. Gelukkig heb ik hele toffe collega’s! Als ik aan het eind van de dag binnenstap, pak ik de kleine over van mijn man en begint hij spontaan met overgeven. Over zichzelf en over mij. Dat wordt een douche! Maar best gezellig zo samen, dat doen we niet vaak.

Vrijdag

Mijn vrije dag spendeer ik met kleine J. en klusjes in huis, al beginnen we met een croissantje (voor hem) en koffie met een saucijzenbroodje (voor mij) bij het Hema Café als 10-uurtje. Als de kleine een dutje doet, schrijf ik de post over moestuinieren in de herfst. Ook maak ik het herfstpakket voor Irene in orde en gaat het op de post. Het regent de hele dag pijpenstelen. al is het niet koud. Dan maken we het binnen maar gezellig met kaarsjes enzo. We eten Leidse hutspot met rookworst, voor het eerst stamppot dit seizoen.

Zaterdag

Na een ontbijtje met gekookt ei haal ik de Greenwheels op om naar Intratuin te gaan. Daar staan mijn zus en neefjes al op ons (J. en ik) te wachten. De man blijft thuis, want die gaat flink aan de klus met twee vrienden die komen helpen (zie hier voor de klusplannen). Er moet heel wat gesloopt worden en het is een beetje traditie geworden om in de herfstvakantie met mijn neefjes naar de kerstshow van Intratuin te gaan. J. kijkt voor het eerst ook zijn ogen uit (vorig jaar was ‘ie er nog te klein voor) en ook de taartjes en lekkernijen (weer een croissant) vallen in de smaak. Eenmaal thuis klust manlief nog even verder en zorg ik voor J. ’s Avonds gaan we eten bij kennissen, die een heerlijke driegangenmaaltijd hebben klaargemaakt.

Tot volgende week!

2 reacties op “Homestead Journal | Week 42”

  1. Goed idee, de kerstshow van de Intratuin. Kan ik binnenkort ook wel een keer gaan doen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.