Homestead Journal | Week 45

Dat wat je aandacht geeft, groeit, zo luidt het mantra en daarom deel ik mijn homestead skills, oefeningen, ervaringen en dagelijks wel en wee in een weekoverzicht.

Lees Homestead Journal | Week 44

Zondag

Ik heb nog steeds last van de buikgriep, al gaat het wel een stuk beter dan vrijdag en zaterdag. Het eten blijft er weer in en dat is een win. Ik doe niet veel deze dag, maak een klein wandelingetje, ruim wat op in huis (het is een zooitje met de verbouwing boven) maar lig vooral op de bank en kijk YouTube-filmpjes. ’s Middags gaat manlief naar vrienden toe – ik zou graag meewillen maar wil ze niet aansteken en voel me toch nog wel zwak. ’s Avonds kijken we samen Homestead Rescue op Discovery channel.

Maandag

Ik ga wel weer aan het werk, want voel me gelukkig weer beter, maar werk lekker rustig vanuit huis. Aan het eind van de dag haal ik wat verse boodschappen en bestel ik weer lokale groenten en ander lekkers bij Rechtstreex.

Dinsdag

Een kantoordag zoals alle anderen. Prima. Mijn schoonouders passen bij ons thuis op en er wordt flink geklust door de klusmannen. Aan het eind van de dag zijn de contouren van de nieuwe badkamer en slaapkamer zichtbaar. ’s Avonds eten we lasagne bolognese en duik ik – nadat mijn schoonouders weg zijn – de keuken in om de pompoen te verwerken tot soep en blokjes voor maaltijden. De pitten haal ik ook uit de vrucht (wat een werk is dat!) en wil ik roosteren, maar dan begint de kleine te huilen en ben ik ineens een lange tijd boven… terwijl de pitten in de oven liggen. Je begrijpt het… al het werk is voor niets en ik kan een lading zwarte pompoenpitten in de bak gooien.

Woensdag

Ik heb twee belangrijke presentaties op m’n werk vandaag, waaronder belangrijke onderzoeksresultaten. Ik werk eerst nog even thuis om alles voor te bereiden en vertrek dan tegen half 10 naar kantoor. De presentaties gaan hartstikke goed en iedereen is blij. Omdat we een borrel hebben op werk ben ik pas tegen zevenen thuis. Gelukkig had ik gisteren de pompoensoep gemaakt. We eten het met stokbrood en zelfgemaakte Italiaanse kruidenboter.

Donderdag

’s Morgens breng ik de kleine naar de opvang waar ik ontdek dat hij de naam van één kindje wel heel vaak zegt. Hij zegt het zelfs als we naar buiten gaan (ook als we niet naar de opvang moeten). Zou het z’n eerste crush zijn? Vandaag werk ik thuis en de dag vliegt voorbij. ’s Avonds doen we Date Night en worden er hamburgers bezorgd. Daarna leggen we de kleine op bed en kijken we samen Band of Brothers. Manlief heeft de serie al twee keer gezien, maar ondertussen alweer lang geleden.

Vrijdag

Vandaag werk ik niet buitenshuis en zorg ik voor kleine J. Het regent helaas de hele dag en ook echt hard, zodat we – als we eenmaal naar buiten gaan – helemaal natgeregend terugkomen van de winkels. Ik haal praktische zaken zoals lenzenvloeistof en twee kaartjes, omdat er toevallig deze week twee jongetjes geboren zijn bij (afzonderlijke) vrienden. Tijdens het dutje van de kleine man maak ik een moodboard voor de winter (ik heb zin in kerst!) met de stijl die ik voor ogen heb en leuke dingen om te doen.

Tegen half 6 haal ik de Rechtstreex-bestelling op, ook in de zeikende regen. Maar wij hebben maar mooi weer heerlijke lokale producten in huis! ’s Avonds knutsel ik aan een Sint-slinger voor de open haard. Die beste man komt volgende week ook alweer aan. Terwijl ik de slinger maak, staat er een appelcake met pumpkin spice kruiden in de oven. Die maak ik met een restje appelmoes, waardoor hij wat vochtig is, maar hij smaakt heerlijk!

Zaterdag

Vanwege kramp in mijn voeten en pijn in mijn rug heb ik misschien maar drie of vier uur geslapen. En ai, dat merk ik wel. Gelukkig mag ik ’s morgens nog even blijven liggen en is het ineens negen uur voor ik wel uit bed kom. We rommelen wat in huis en gaan erop uit om te lunchen, want vandaag is het ineens prachtig weer: strakblauw en zonnig. We genieten van de herfstkleuren en eenmaal thuis begin ik aan het eten, zodat we straks, als onze gasten er zijn, alleen maar hoeven op te warmen. Ik maak er meteen een poetsrondje van (oh wat is je huis stoffig met zo’n verbouwing!) en plof tegen half vier behoorlijk uitgeteld – ook van het tekort aan slaap – op de bank.

Het is een gezellig, maar druk avondje met drie kids onder de 3 en vier volwassenen die ook een beetje met elkaar willen praten. We borrelen en eten, en tegen zevenen is de rust weergekeerd. Ik loop naar de bank en zeg tegen manlief dat ik me niet verder meer verroer 😉 Gelukkig neemt hij de opruimtaken op zich. Om 21.15u val ik bijna in slaap op de bank en sleep ik mezelf naar bed. Tijd voor een goed nachtje!

Tot volgende week!

5 reacties op “Homestead Journal | Week 45”

  1. Die cake ziet er lekker uit! Fijn dat je van je buikgriep af bent! Dat kost toch altijd veel energie hé? Schattig dat de naam van dat ene kindje zo vaak uit de kleine zijn mond komt. Hier was dat de naam van de kleine zijn onthaalmoeke (zoals wij dat noemen).

    Like

  2. Phoe, ja, dat stof tijdens een verbouwing is vreselijk. Je kunt blijven poetsen en het knapt er niet eens echt van op.

    Like

  3. Linda's Journal Avatar
    Linda’s Journal

    Fijn dat de griep inmiddels over is! En oh nee, die pompoenpitten, zo jammer! Maar goed, is ook niet het einde van de wereld – volgende keer beter 😉

    Like

  4. Mooi dat je beter bent! Vervelend als er iets is aangebrand, zonde maar ook meteen een vieze lucht denk ik? Ik eet liever een iets te natte (kleffe) cake dan een droge, je kan er ook nog heerlijke toetjes mee maken, een laagjes dessert met vla en/of yoghurt (en een scheutje amaretto misschien?😉)

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.