Homestead Journal | Week 47

Dat wat je aandacht geeft, groeit, zo luidt het mantra en daarom deel ik mijn homestead skills, oefeningen, ervaringen en dagelijks wel en wee in een weekoverzicht.

Lees Homestead Journal | Week 46.

Zondag

Na het ontbijt fiets ik naar Rotterdam centrum om naar de Noorse Kerstmarkt te gaan. De kerstmarkt zelf valt een beetje tegen (is vooral heel klein), maar de mensen zijn er heel aardig en de gezellige tijd met vriendinnen maakt alles goed. Na de markt strijken we neer op een terras en kunnen we zowaar buiten in de zon genieten van koffie met wat lekkers. Daarna verkassen we naar een ander restaurantje voor de lunch.

Eenmaal thuis is het opruimen en heel veel stofzuigen met de bouwstofzuiger, want de klusmannen zijn vertrokken en het stof ligt werkelijk overal. Ik en mijn Swiffer toveren het huis weer om tot iets leefbaars. Zo fijn dat we weer op blote voeten kunnen lopen!

Maandag

Ik werk thuis vandaag en maak aan het einde van de dag gevulde paprika’s op z’n Mexicaans. Als kleine J. in bed ligt, voed ik Sjanie mijn zuurdesem-starter. Er staat voor morgen namelijk pizza op het menu. Van het zuurdesem overschot bak ik pannenkoekjes met banaan en blauwe bessen, zodat we morgen een lekker ontbijtje hebben.

Dinsdag

Ik ben al vroeg wakker, omdat ik van mijn zuurdesem pizzadeeg wil maken. Ik mix de ingrediënten nog voordat ik naar kantoor vertrek en zet het in de koelkast om rustig te rijzen. Halverwege de dag vraag ik opa en oma (de oppas) om het deeg uit de koelkast te halen, zodat het nog verder kan rijzen. Dat gaat prima. Ik maak de pizza trouwens dit keer met actieve zuurdesem, in plaats van met het zuurdesem-overschot (discard) en ook dat gaat super! De rijs is misschien zelfs nog beter. Na de werkdag genieten we samen met opa en oma van de pizza (half salami, half ham). Ook J. smult ervan.

Woensdag

Ik werk op kantoor en het is een ontzettend drukke dag. Als ik aan het einde van de dag naar huis wil, blijkt de tram pas over 25 minuten te komen. Als ‘ie al komt, want er staat een rij van hier-tot-ginder op het perron. Dan maar de trein, dat is wat omslachtiger, maar die rijdt tenminste. Tot ik op Rotterdam centraal op het perron kom… de foto van hierboven beschrijft het het beste. We staan als haringen in een ton. Gelukkig heb ik de Simple Farmhouse Life podcast in m’n oren voor wat rust en afleiding.

Het is maar weinig afleiding, want eenmaal thuis gaan we stemmen, eten we het diner en zetten we de tv aan om de verkiezingsavond te volgen. Als om 21.00 uur de exitpoll binnenkomt, val ik bijna van mijn stoel (nou ja, bank). Wat een ontzettend verdrietige uitkomst. Wat moeten er veel mensen in Nederland bang en angstig zijn dat ze een extreemrechts iemand zoveel stem (letterlijk!) geven. Ik ga met een knoop in mijn maag naar bed.

Donderdag

Normaal is dit mijn thuiswerkdag, maar in de ochtend ga ik toch naar kantoor, want we organiseren een webinar, wat ik leid. Dat gaat gelukkig allemaal supergoed en iedereen is trots over het resultaat. Het is een positieve afleiding, want ook op werk is Wilders het gesprek van de dag. De rest van de dag is niet noemenswaardig, behalve dat we ’s avonds een afspraak maken om een fotoshoot met het gezin voor kerst te doen. Ik snuffel de rest van de avond op Vinted voor een leuke outfit. He tmoet namelijk een speciale zijn, maar daarover komende week meer 😉

Vrijdag

Mijn mama-dag verloopt gezellig en knus. ’s Morgens gaan we op stap om wat dingetjes te halen en regelen en aan het eind van de dag halen we onze bestelling lokale groenten, fruit en vlees op. De dag vliegt voorbij.

Zaterdag

Naar deze dag hebben manlief en ik al weken uitgekeken: we gaan samen een nachtje weg! De ochtend spenderen we aan het inpakken van onze tassen, plus die van J. en alles in de Greenwheels-auto krijgen. Aan het begin van de middag zijn we bij opa en oma, waar de dreumes zal logeren. Daarna vertrekken wij naar hotel Vesper in Noordwijk, een prachtig boutiquehotel aan zee. We worden ontvangen met een welkomstdrankje en krijgen toegang tot onze kamer, een echt fantastische plek met handgemaakt bed, glazen douche, bad en uitzicht op zee.

Na ons geïnstalleerd te hebben, gaan we op pad voor lunch (bij Nomade beachclub), waarna we onze rol als Hulpsint vervullen door inkopen te doen voor volgend weekend. Na een warme chocolademelk aan het einde van de dag gaan we weer terug naar het hotel, waar we wat relaxen (ik in bad!) en ons klaarmaken voor een heerlijk vijfgangen verrassingsdiner. Om half 12 rollen we ons zachte bed in. En dit was dan nog maar dag 1 van ons weekendje 🙂

Tot volgende week!

4 reacties op “Homestead Journal | Week 47”

  1. Heerlijk, dat weekendje weg. En ook heel fijn dat de bouwvakkers het huis weer hebben verlaten.

    Like

  2. Wat fijn, dat nachtje weg! Dat wil ik volgend jaar ook eens een paar keer doen met het lief.

    Like

  3. Je hebt me op een idee gebracht, net als Irene ga ik volgend jaar ook een paar keer een dateweekend organiseren met manlief!

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.