Homestead Journal | Week 50

Dat wat je aandacht geeft, groeit, zo luidt het mantra en daarom deel ik mijn homestead skills, oefeningen, ervaringen en dagelijks wel en wee in een weekoverzicht.

Lees Homestead Journal | Week 49

Zondag

Na het ontbijt rijden we naar Belevenisboerderij Schieveen. Daar kunnen we namelijk onze kerstboom van Beter Boompje halen. Voor iedere kerstboom die je daar koopt, worden er twee bomen teruggeplant. De belevenisboerderij is echt leuk, ondanks de koude dag, en we besluiten om er van het voorjaar zeker nog eens terug te komen. We zeggen de boerderijdieren gedag, drinken en eten wat lekkers in het boerderijcafé en laden onze boom in de gereserveerde stationwagen. De rest van de dag spenderen we aan andere taken, maar ’s avonds is het dan eindelijk tijd om ‘m

Maandag

Manlief is al vroeg de deur uit en ik breng de kleine naar de opvang. Daarna werk ik thuis. Dat geeft me ook de gelegenheid om de stoofpeertjes (die ik gisteren had schoongemaakt en had voorgekookt) verder te laten garen. Die eten we ’s avonds met aardappelpuree en stoofvlees.

Dinsdag

Een weinig spannende dag. Ik werk op kantoor en mijn schoonouders passen op de kleine bij ons thuis. Ik weet niet eens meer wat we hebben gegeten!

Woensdag

De wekker is afgegaan om 07.10 u, maar ik heb het niet gehoord en manlief evenmin. Als de dreumes om 08.10 u van zich laat horen via de babyfoon, en ik kijk hoe laat het is, schrik ik me een hoedje. Ik heb om 09.00 een afspraak op kantoor en dus vlieg ik het bed uit. Vraag me niet hoe, maar om 5 voor 9 kom ik het kantoor binnen, met een ontbijtje in mijn hand. Tsjonge, dat gebeurt me nou nooit. Noemen ze dit nou winterslaap? ’s Avonds maak ik de foto van de kerstboom in vol ornaat. In ons klassieke huis komt zo’n klassieke boom met rood en goud toch het meest tot z’n recht!

Donderdag

Eigenlijk wil ik deze dag altijd op kantoor werken, maar voor vandaag staat er een belangrijk overleg van meerdere uren gepland waarvoor mijn aanwezigheid op kantoor erg gewenst is. Dus vooruit, ik ben van de partij. Na die meeting, die tegen 11-en klaar is, merk ik dat m’n concentratie niet fantastisch meer is. En er staat nog genoeg op mijn to-do lijst.

Iets voor vijven loop ik weg van mijn laatste meeting en haal ik J. op van de opvang. Hij eet een boterham (heeft al warm gegeten bij de KDV) en ik bestel Indiaas eten, want manlief is deze avond bij een netwerkborrel. Ik schrijf alvast m’n zuurdesem-koekjesrecept uit voor de blog, zodat ik morgen met de kleine lekker kan bakken.

Vrijdag

Mijn vrije dag gaat nog sneller voorbij dan een werkdag. Ik ruim het huis op, haal boodschappen en speel met de kleine. Na zijn dutje bakken we samen de kerstkoekjes van zuurdesem. Ze hoeven maar 12 minuten in de oven, maar iemand vindt het toch wel moeilijk om ZO LANG te wachten 😉

Tegen vieren vlieg ik – het huis ruikt heerlijk – naar boven om me om te kleden. We hebben namelijk kerstfeest van werk. Eerst gaan we naar een speelhal met allerlei vintage speelautomaten (denk Pacman, flipperkasten etc) waarna we een diner hebben in een nabijgelegen uitgaansgelegenheid. Vlak voor twaalf uur stap ik weer binnen. Deze zwangere dame heeft het tot het laatste rondje volgehouden!

Zaterdag

En dat merk ik de volgende dag. Ik voel me loom, rillerig en een beetje ziekig. Toch te weinig slaap en teveel mensen met een heerlijke melange van winterse ziektekiemen bij elkaar, denk ik. Mijn wederhelft is gelukkig fantastisch en dwingt me om mijn rust te nemen. Dat doe ik dan ook met thee en een boek op de bank.

Tot volgende week!

2 reacties op “Homestead Journal | Week 50”

  1. Haha, een heerlijke melange van winterse ziektekiemen. Mooi gezegd. Die kerstboom is inderdaad prachtig en staat goed in huis. Dat (ver)slapen heb ik de laatste weken ook. Misschien ligt het toch aan de donkere dagen. Ik vind het knap dat je alsnog op tijd op kantoor was.

    Like

  2. Wow, wat een heldenprestatie dat je nog op tijd op kantoor geraakte! Hier wordt er regelmatig tot 7.45u geslapen, ik denk dat het echt door het donker komt. De kleine was altijd onze wekker zo tussen 6.30u en 7.00u maar tegenwoordig kan ik daar dus niet meer op rekenen :p En als mijn alarm af gaat val ik meteen weer in slaap :’)
    Hopelijk word je niet echt ziek en heeft het rusten geholpen.

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.