Mijn goede voornemens voor 2024 | Bye 2023

Op Instagram vroeg ik hoe het zat met de goede voornemens van mijn volgers. De poll loopt nog, dus ik ben benieuwd naar de uitkomsten, maar zelf heb ik al wel mijn lijstje klaar. Plus een aantal vragen om 2023 mee af te sluiten. Doe je ook mee met deze reflectie?

5 vragen over 2023

  1. Waar ben ik het meest trots op?

Hoe ik alle onderdelen van mijn leven combineer. Moederschap, werk, geliefde-zijn, huishouden, maar ook hobby’s, vrienden en vrije tijd. Het gaat lang niet altijd goed, maar grotendeels wel en dat is zeker niet niets. Wel voelt het regelmatig als ‘de dag doorkomen’ en mentale lijstjes afvinken, niet echt als ‘goed gedijen’, meer alsof het leven me overkomt.

2. Wat heb ik goed gedaan?

Dit is nogal een algemene vraag, maar dat is waarschijnlijk de bedoeling. Ik stelde de vraag aan mijn wederhelft. Hij zei met ene grote glimlach: “Je bent heel goed zwanger geworden,” en haha, daar heeft hij gelijk in. Ik heb mijn lichaam voorbereid op een gezonde zwangerschap en de weken tot zover goed doorstaan. Verder een aantal toffe dingen gedaan op werk en ben ik ook wel blij met hoe het gaat als toch-wel-nieuwe moeder na zoveel jaar.

3. Wat wil ik verbeteren?

Een logisch gevolg van punt 1: minder het gevoel hebben dat het leven me overkomt, meer aan het roer staan en bewuste beslissingen maken. Accepteren dat dit ook een fase van mijn leven is waarin ik redelijk geleefd word, hoort daar ook bij. Daarnaast heb ik een paar simpele goede voornemens, zie onder.

4. Wat is de belangrijkste les van 2023?

Oef. Het leven heeft z’n ups en downs en dat is okay. De zwaarste tijd is wanneer je wil dat je leven op een bepaalde manier veranderd, maar wanneer je (nog) niet de moed of het vertrouwen hebt om de stap naar verandering te zetten. Toch moet je ook die fase door om te weten wat je echt wil.

5. Wat kan ik (praktisch) doen om 2024 beter te maken?

Met behulp van een simpel A5 notitieblok (ringband vind ik het fijnst) maak ik een kleine planning voor de drukke dagen. Daarmee kan ik mijn werktaken prioriteren (welke 3 pak ik die dag op?) en bijvoorbeeld ’s morgens al bedenken wat ik wil maken voor het avondeten. Ik neem afscheid van mijn maaltijdplanning en het gedoe rondom eten halen/regelen door te kiezen voor eens-per-maand boodschappen doen. Toch maak ik (nog) geen groots plan voor het nieuwe jaar. Wel wil ik met manlief afspreken wat we dit jaar in huis willen aanpakken/afmaken en voor mijzelf iets op papier zetten qua werk.

Mijn goede voornemens

  • Het verse, lokale eten wil ik er absoluut inhouden en zelfs intensiveren.
  • Ik hou van koken, maar als het druk is, heb ik er niet altijd energie meer voor. Dus kies ik voor maandelijks boodschappen doen met één extra keer na 14 dagen voor verse producten.
  • Ik stop met maaltijdplanningen. Que? Ja! Het kost me teveel tijd en energie. Een alternatief heb ik ook al bedacht, samen met de maandelijkse boodschappen haul. Stay tuned, want ik ga erover bloggen.
  • Ik hoop in 2024 meer te kunnen eten uit eigen tuin. Dit ben ik dit jar gestart en vond ik zo gaaf! We hebben geïnvesteerd in een aantal fruitbomen en -struiken en als het lukt komt er een tweede moestuinbak bij!
  • Meer zelf maken wat we eten zou ik ook tof vinden, maar of ik daar straks nog de tijd/puf voor heb met een kleintje erbij?! En trouwens, creatief zijn op verschillende manieren, dus ook met DIYs – daar hoop ik stiekem ook op!
  • Genieten van de seizoenen, daar word ik zo blij van. Het lichtjes decoreren van het huis, maar ook eten van het seizoen en het vieren van de feesten die horen bij de verschillende maanden.
  • Manlief heeft voor Kerst een ‘wens’ gekregen van mij. Hij houdt heel erg van samenzijn met vrienden en dus heb ik al geregeld dat we elke maand een etentje met vrienden of familie hebben.

Dat is mijn lijstje voor het nieuwe jaar. Het zijn allemaal voorzichtige voornemens, op de maandelijkse boodschappen en het etentje na. Daar heb ik echt al even over nagedacht, want het kan een stuk beter.

Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Heb jij goede voornemens voor 2024?

Ps. Er komt ook nog een IN en UIT lijst voor 2023/2024!

10 reacties op “Mijn goede voornemens voor 2024 | Bye 2023”

  1. Als ik zo terugkijk vond ik 2023 best een prima jaar en ga ik het 2024 grotendeels wel zo voortzetten. 🙂 Wel iets meer hardlopen en iets meer lezen.

    Like

    1. Mooie voornemens, Aukje! Gelukkig Nieuwjaar!

      Like

  2. Ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen met de maaltijden en de boodschappen, dus ik kijk uit naar je blog(s) daarover.

    Like

  3. Ik kijk ook uit naar je stukjes over de maaltijden en boodschappen! 🙂 Ik had een tijd geleden een lijstje gemaakt met 24 dingen die ik graag wil doen. Ik ga er morgen nog eens door om te kijken of het nog klopt, maar dan publiceer ik ‘m ook.

    Like

  4. Ik ben het helemaal met je eens over alle rollen en taken die je combineert met je leven. Je mag er terecht trots op zijn! Zelf ben ik in juni voor de eerste keer moeder geworden en dat was toch ook iets waar ik enkele maanden tijd voor nodig heb gehad. Nu valt alles meer in z’n plooi, maar in februari zal het opnieuw een zoektocht zijn als ik terug aan ’t werk ga. Inderdaad, het zal sowieso even een drukke fase zijn in ’t leven, zolang we ook maar genietmomentjes vinden én maken voor onszelf. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Wat een lieve reacties, Myriam. En nog gefeliciteerd met je kindje! Je hebt de moeilijkste eerste maanden achter de rug in ieder geval, fijn dat het nu wat meer op rolletjes gaat. Mooie gedachte deel je als laatst!

      Like

  5. […] worden. En oh ja, dan willen we ook nog wat eten ergens. Zoals ik al schreef in mijn plannen voor het nieuwe jaar frustreerde het me dat er zo weinig lijn zat in mijn boodschappen doen. En als ik dat wél onder de […]

    Like

  6. […] van mijn goede voornemens is ‘meer zelf maken’. Een ding wat ik al langer wilde proberen is zelf kaarsen maken. […]

    Like

  7. […] Weergaven deze maand: 5.127Bezoekers: 703Weergaven per bezoeker: 7Berichten gepubliceerd: 10Populairste bericht: Mijn goede voornemens voor 2024 […]

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.