Maandoverzicht april 24 & vooruitblik mei

Tsjonge, het is alweer mei nu ik deze blog schrijf en dat terwijl ik nog steeds een beetje moet wennen aan ‘2024’ opschrijven, haha. Voor mij persoonlijk was het een heel vreemde maand die ik grotendeels doorbracht in de wachtstand op weg naar baby 3. Maar wat gebeurde er eigenlijk nog meer?

Maandoverzicht blog

Als je hier nog niet zo lang meeleest, dan weet je dit misschien nog niet, maar ik maak elke maand een blogje als een soort dagboekje. Dat doe ik omdat de tijd al zo snel gaat en ik zo even terugkijk – en het is ook leuk dat deze stukjes altijd graag gelezen worden. Leuk als je onderaan een kleine reactie stuurt!

Dit was april 2024

Week 1

Op 2 april werd ik door mijn zusje verrast met een speciale babyshower high tea. Dat was een toffe verrassing met mooie cadeautjes voor mij en de baby. Woensdags haalden we een hele lading extra servies op via Marktplaats, een topaankoop van een hele lieve mevrouw die besloot haar hele huis+huisraad te verkopen en te gaan reizen.

Wij hebben hier het neutrale Jamie Oliver-servies en daar ben ik nog steeds dol op, maar er waren al aardig wat bordjes gesneuveld. Nu zijn we completer dan ooit en dat voor een fractie van de nieuwprijs! Tweedehands rules!

Ik bakte alvast de sinaasappel-versie van mijn zuurdesem chocoladebroodjes als proef voor Koningsdag. We eindigden de week met de dag waarop eindelijk de zwangerschapsshoot doorging! Hij was al drie keer verplaatst, vanwege ziekte en slecht weer. ’s Avonds kwamen vrienden M. en J. bij ons eten en maakte ik onder andere deze salade met bloemen van daslook:

Week 2

Ik lunchte met mijn lieve vriendin S. buiten de deur, manlief haalde de tuin leeg (daar stonden nog verbouwmaterialen en lagen nog een heleboel stenen waar wij niets meer mee doen) en ik ging naar de film en uit eten met Grote Zoon.

In het weekend was het heerlijk weer en dus spendeerden we veel tijd in de tuin. Ik snoeide een struik en nam de takken mee naar binnen om kleine ‘boeketjes’ van te maken, in de keuken kwam er ook één. Ik plantte een jeneverbes en een braam erbij. De zaailingen in het raamkozijn maakten een groeispurt door (meer over de moestuin in april hier).

Week 3

Op maandagavond had ik zin in zoet en stond ik om 8 uur ’s avonds nog een zuurdesem-overschot kaneelcake te bakken. Die smaakte goed, recept volgt op de receptenpagina, want deze ga ik vaker maken! Het weer sloeg ineens onwijs om, het regende dagen achter elkaar en we hadden flinke onweer- en hagelbuien. Ik vreesde een beetje voor de tuin, maar de schade bleek mee te vallen.

Ik maakte groentesoep van restjes groente (ik vries restjes in om er dan in één keer iets van te maken #allebeetjeshelpen) en knutselde binnen de traktatie in elkaar die de dreumes zou uitdelen op het kinderdagverblijf als zijn zusje geboren zou zijn. Het werden bijen-bloemzaadjes, rozijntjes en baby-biscuits in een regenboogzakje met een zelfgemaakt label “J. heeft er een zusje bij” 😉 .

Deze week voelde wel echt vreemd, omdat de baby op elk moment zou kunnen komen. Zouden mijn vliezen spontaan breken? Wat zou ik als eerst voelen? En vooral: wanneer zou het gaan gebeuren? Op 18 april gingen we voor het eerst met de dreumes ‘echt’ uit eten, dat wil zeggen, niet bij een pannenkoekenhuis met speelzone. Het ging ontzettend goed!

Week 4

Filmde ik op vrijdagmiddag ’s middags nog de beweging in mijn buik – zou diezelfde druktemaker nog geen 12 uur later al in mijn armen liggen. What a difference a day makes, zo gaat het liedje, en dat is echt zo. Je leest uitgebreid over de bevalling in dit blogbericht.

Eén van de kraamcadeaus die ik kreeg

Op zaterdag konden de broers voor het eerst kennismaken met hun zusje en kwamen de opa’s en oma’s van beide kanten langs. De rest van de week spendeerde ik met de baby in mijn eigen holletje, onze slaapkamer met badkamer-en-suite, waar ik door manlief en vooral de kraamverzorgster fantastisch werd geholpen en zelfs verwend. Met Koningsdag gingen we voor het eerst naar buiten, we kregen kraamvisite en aten veel beschuit met muisjes. Ondanks het wakker worden ’s nachts (went dat ooit?) was dit een prachtige week waar ik heel dankbaar voor ben.

Verwennerij van de kraamverzorgster

Vooruitblik mei

De maand mei is alweer begonnen nu ik dit maandoverzicht van april typ. Ik blijf voorlopig bij het schema van twee keer per week bloggen, maar ben wel blij dat ik dit – met slechts één keer overslaan – wel heb kunnen volhouden! Het is ook een heerlijk stukje ontspanning voor me en het geeft me even het idee dat ik niet alléén maar aan het zorgen/voeden/poetsen ben.

De focus voor de maand mei ligt op: alles naar buiten, uitplanten van de zaailingen die ik binnen heb gekweekt en tweedehands/vintage spullen. En ps. vergeet niet dat het zondag alweer Moederdag is!

Statistieken april 2024

Weergaven deze maand: 5.161
Bezoekers: 916
Weergaven per bezoeker: 6
Berichten gepubliceerd: 9
Populairste bericht: Eén keer per maand boodschappen doen: lukt het?

Dankjewel dat je erbij was in deze bijzondere en echt wel unieke maand! Ik denk dat dit één van mijn meest gekoesterde blogberichtjes gaat worden, want deze tijd komt nooit meer terug – en ja, dat geldt voor elke minuut van elke dag, maar het is niet elke maand dat we een babytje krijgen 😉

Hoe was jouw maand en wat is jouw mooiste herinnering aan april 2024?

4 reacties op “Maandoverzicht april 24 & vooruitblik mei”

  1. Die ‘fruithap’ ziet er echt zó leuk en lekker uit! Wat een bijzondere maand is het voor jou/jullie geweest. Ik snap wel dat dit een maand is die je koestert.

    Like

  2. Fijn om het overzichtje van deze bijzondere maand te lezen! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat een leuk blogje en wat doe je het allemaal knap zo! Van harte gefeliciteerd met de baby en ik hoop dat je net zo intens geniet van alle maanden die nu gaan komen als van deze afgelopen maand :-).

    Like

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

Blog op WordPress.com.